31 Mayıs 2010

Paskalya Çöreği


Doğum günü menümüzün tariflerine devam..










Malzemeler

2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Yaş Maya
1 Yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
Aldığı kadar un

Yapılışı

Ilık sütün içinde mayayı iyice eritip un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın , elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dakika kadar hamurum kabarmasını bekleyelim. Hamurdan istediğimiz eşit büyüklükte 3 er parça koparıp parçaları uzun çubuk şekli vererek örelim.Üzerlerini yumurtanın sarısını sürerek fındık parçaları veya susamla süsleyelim.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirelim.



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: