31 Mayıs 2010 Pazartesi

Paskalya Çöreği


Doğum günü menümüzün tariflerine devam..










Malzemeler

2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Yaş Maya
1 Yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
Aldığı kadar un

Yapılışı

Ilık sütün içinde mayayı iyice eritip un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın , elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dakika kadar hamurum kabarmasını bekleyelim. Hamurdan istediğimiz eşit büyüklükte 3 er parça koparıp parçaları uzun çubuk şekli vererek örelim.Üzerlerini yumurtanın sarısını sürerek fındık parçaları veya susamla süsleyelim.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirelim.



Afiyet olsun.



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails