31 Ekim 2010

Hamsi Pilavı



   İlk denemem ve harika oldu. Hamsinin en sevdiğim hali..

Malzemeler

1,5 kilo hamsi (kılçığı ayıklanmış)
1,5 su bardağı pirinç
4 adet soğan
maydanoz, dereotu
pul biber, karabiber, nane, tuz, kuş üzümü
su

Yapılışı

İlk önce hamsilerin kılçıkları ayıklanır. Hamsiler bi kenarda beklerken. Soğanı bol yağda pembeleşinceye kadar kavururuz. Piricimizi ilave edip kavurmaya devam edelim içerisine baharatlarımızı pul biber, karabiber, nane, kuş üzümü ve tuzumuzu ilave edip kavurmaya devam edelim sonra içerisine ince kıydığımız maydanoz ve dere otunu ilave edip yarım su bardağı suyu ekleyip altını kapatalım. Sonra sırasıyla borcama önce pilav sonra hamsiyi yine pilav şeklinde dizerek en üstte hamsiyi bolca koyarak ve üzerine bir çay bardağı su dökerek 200° fırın 40-45 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Nedret dedi ki...

Ooooof...Leylak Dalı'nın Yerelması'ndan sonra hızır gibi yetiştiniz. Bayılırım:)))

etamincikizlar dedi ki...

çok teşekkür ederiz.