27 Aralık 2010

Galeta Unlu Poğaça

(Kırmızı tabakta olan poğaçalar..Heyecandan tek tek resimlemeyi unuttum)

Malzemeler:
- 1 paket tereyağı /margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (1 tanesinin akını ayırın)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- aldığı kadar un


İç Malzemesi:
- 5-6 patates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 dal maydanoz
- arzuya göre beyaz peynir

Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı galeta unu- yumurta akı

Hazırlanması:
Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)
Tarifi bir arkadaşımdan almıştım. Geçen hafta sonu misafirlerim vardı onlar için yaptım.
İlk denemeye göre gayet güzeldi :)
İlk pişince yedim tadını beğenmedim çok üzüldüm ama sonradan çok hoşuma gitti :)


Birde ben böreğim patatesli diye poğaçalarımı zeytinli yaptım.

O gün tüm aksilikler üzerimdeydi.

Un kurabiyesini yaparken fırın derecesi yüksek kalmış birden kızardı içi tam pişmedi, muffin yaptım her zamanki şekilde yaptım ama kaplardan taştı :(

Herşeye rağmen yinede iyi toparladığımı düşünüyorum :) gelenlerde memnun kaldılar kanımca

3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.

Sevgilerimle...

etamincikizlar dedi ki...

çok teşekkür ederiz. sevgiler.