20 Ocak 2011

Cevizli Tarçınlı Milföy Sarma


Kuzenimin kına gecesi ikramları için hazırladık pişmeden resmini çekebildim fakat heyecandan ve telaştan piştikten sonra resmini çekmeyi unutmuşum :))

Malzemeler
1paket milföy hamuru (yada istediğiniz sayıda)

Tarçın
Toz şeker
İri dövülmüş ceviz

Yapılışı
Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir.

Yumuşayan milföylerin her birini elimizle hafifce acarız.
Her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz karışımı eklenir rulo halinde sarılır.
Ruloların sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun



5 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Çok pratik ve güzzel görünüyorlar.Elerinize sağlık

TuBiLiK dedi ki...

çok kolay bir o adarda leziz birşey
ellerimize sağlık :)

Adsız dedi ki...

çok güzel göerünüyor. Şimdiden tadını merak ettim....

çeşnici Handan dedi ki...

Bu hali ile bile çok güzeller. Ellerinize sağlık.

etamincikizlar dedi ki...

çok kolay hakikaten denemenizi tavsiye ederiz..