17 Ocak 2011 Pazartesi

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:


Yarım kilo kıyma
2 orta boy soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurtanın sarısı
Karabiber, tuz.
4-5 dal maydonoz
Kızartmak için:
3 yumurta (çırpılmış)
Yarım su bardağı un
Kızartmalık yağ

Yapılışı:

Kıymanın yarısını , ince doğranmış soğanla beraber çok az yağda kavrulur. Soğuduktan sonra çiğ kıyma, yumurta, karabiber, tuz, maydanoz ve haşlanmış pirinç ile karıştırılır, yoğrulur ve köfte büyüklüğünde parçalar koparılarak önce una daha sonra köfteler çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır…


Afiyet olsun.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails