29 Ocak 2011 Cumartesi

Sosyete Mantısı

 
Malzemeler  

4 adet Yufka
250-300 gr kıyma
1 adet soğan (küçük ise 2 adet)
1 kaşık domates salçası
Pulbiber, karabiber ve tuz
Yoğurt (sarımsaklı)
Tereyağ

Yapılışı

Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz sonra içerisine kıymasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra salçasını, pul biberi, karabiber ve tuzu ekliyoruz.. Her yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz, üçgen şeklindeki yufkaların geniş tarafına kıyma harcımızı koyup büyük bi sigara böreği sarar gibi sarıp daha sonra içine doğru sarıyoruz. (resimdeki gibi). açılmaması için kürdan geçiriyoruz. Fırın tepsisine dizdiğimiz mantılarımızın üzerine yumuşak olması için fırça yardımıyla yoğurt sürüyoruz ve ortalarına küçük parçalar halinde tereyağ koyuyoruz. 180-200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağında pul biber ile servise hazırlıyoruz..

Afiyet Olsun
                                                           
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails