27 Nisan 2011 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Helvası

Uzun zaman oldu yazmayalı WP ye alışamadım sevemedim burası daha çok evim gibi neyse ki sorun halloldu ve eskisi gibi yazmaya devam.. geri dönüşümüzün ilk postu da tatlı olsun.. Bir daha kapanmaması dileğiyle...




Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı sütde olabilir.)
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Kaymaklı dondurma

Yapılışı

 İrmik sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir. İrmik karıştırılarak ılınması sağlanır. Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir.

Afiyet Olsun

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails