5 Kasım 2011 Cumartesi

Kuru Baklava

İlk defa bi bayramda baklava yaptım. Ama şerbertli tatlıları çok sevmediğim için kuru tercih ettim.
Gerçi şerbetli sevsemde diğerini yapmayı beceremem ama olsun :)

Malzemeler:
- Baklavalık Yufka
- Sıvı yağ
- Tahin
- Toz şeker
- Ceviz

Yapılışı:
Önce bir adet yufka serilir üzerine sıvı yap sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar yağ sürülür. Üçüncü yufka serilir ve üzerine tahin sürülür.
Toz şeker serpilir ve bolca ceviz serpilip sıkıca rulo şeklinde sarılır.
3-4cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 - 15 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.


Güzel bayramlar...
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails