27 Mayıs 2010

Etamin işlemeli tepsimiz için fikri olan varmı??

Kardeşim bu örneği görünce yaptı ama yaptığı gibi duruyo.. resimde ki gibi tepsi yaptırmak istiyoruz ama bi yer bulamadık. çerçeveciler dikdörtgen yapıyo, örnek oval olduğu için tepsininde oval olmasını istiyoruz ama yapan hiç biyere rastlamadık. Çevremizde bakmadığımız çerçeveci aynacı vs. kalmadı internette ne kadar çerçeveci bulduysam hepsine mail attım ama yok yok :( bu konuda fikri olan varmı güzelim örtü tepsi olacağı günü bekliyo.. Kendine yaptığı gibi çok beğendiği için bi tane de anneme işledi bunun bi hal çaresi olmalı ama dimi...

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim isallah bulursunuz bir marangoz Yada alciylada böyle bir tepsi edebilirsiniz.Sevgiler canim.

ArZuCo dedi ki...

ahşap boyama malzeme satan yerlerde oval tepsiler vardı bir ara. bulabilirseniz güzel bir boya vernikten sonra kumaşı yerleştirip üstüne cam kestirebilirsiniz. tepsi hazır olunca camcılar camı kesip monte ederler.

oval tepsi bulamazsan bir marangoza örnek resimle nasıl istediğini tarif edersin ortaya cam konulacağı için orta kısmı biraz çukur olacak o şekilde hazırlar sana. sonra nalburdan 2 kulp alıp monte edip kumaşı yerleştirir camcının yolunu tutabilirsin :)) aklıma bunlar geldi henüz ahsap boyamaya merak salmadığım için neresi yapar bilmiyorum.

Yada bayanlara meslek kursları veren yakındaki halk eğitime gidip ahsap hocasıyla konusursun belki calıştıkları biri vardır oraya yönlendirir seni

maşallah kardeşinde pek becerikliymiş. Kimin kızları. sizde marifet genetik demekki :))

Unknown dedi ki...

BIRAKIN TEPSİYİ TABLO GİBİ ASIN DUVARINIZA HARİKA OLMUŞ

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Kadıköy'de bursa ipek, erol kumaşçılık gibi mağazaların olduğu bir sokak var, o sokaktaki çerçevecinin vitrininde bu tarz bir tepsi görmüştüm, oval çerçeve çalışan fazla yer olmadığı için aklıma yazmıştım, oraya bir bakın isterseniz.

TuBiLiK dedi ki...

tüm yorumlar için teşekkür ederiz.
lavanta bahcesi bu ara sık sık gidiyorum oraya ama hiç dikkatimi çekmedi nedense
en kısa sürede resim ve örnekleri alıp bi gidiyim.
inşallah yaparda bende annemde kullanırız tepsimizi iyi günlerde :)
ablamm bulayım yapan yeri söz sana da yapıcam ayrı gayrımız olmasın

etamincikizlar dedi ki...

Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Sanırım bize marangoz yolları göründü ama ondan önce lavanta bahçesinin bahsettiği yere gidicez yarın.. hadi bakalım tubilik sözünü unutma kanıtım da var :)) hepinize sevgiler..

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çok güzel olmuşlar, bayıldım ellerinize sağlık

etamincikizlar dedi ki...

Çok teşekkür ederiz.. sevgiler.

ruşyena dedi ki...

gelibolu'dan bazı arkadaşlar geçen yıl kadıköydeki bir çerçeveciye kargo ile yollamış, oval tepsilerini ve tablolarını oraya yaptırmışlardı. ara bir sokakta olduğunu söylüyorlardı. tüm bilgim bu. :(
kadıköy'de sorarak bulabilirsiniz sanırım.

etamincikizlar dedi ki...

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Lavanta bahçesinin bahsettiği yer sanırım sizin bahsettiğiniz yer dün ordaydım sonunda yaptıracağımız yeri bulduk. Bi tanesini 100 liraya yapıyo bizde 2 oval bi dikdörtgen var artık sırayla yaptırcaz o kadar emek var.. örnekler biteli 2 yılı geçiyo ancak lavanta bahçesinin söylediği yerle yaptırcak yeri bulabildik. herkese yardımları ve fikirleri için teşekkür ederim. sevgiler.

zeynem dedi ki...

Merhaba bunun sablonunu vuslat_zeyneb@hotmail.com adresine atarmısınız? Rica etsem