18 Temmuz 2010

Zeytinli Poğaça


Tariflerimize kaldığımız yerden devam edelim.. Pazar günü kahvaltı sofraları için de çok uygun olan pufidik poğaçaları herkese tavsiye ederim..

Malzemeler

2 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
50 gr margarin
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un

Yapılışı

Sütü, sıvı yağı, margarini ılıtıp içerisine mayayı ekliyoruz. Mayayı elimizle yumuşatarak içerisine tuz, şeker ve alabildiği kadar unu ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Daha sonra üstünü kapatarak kabarmasını bekliyoruz. Kabaran hamuru biz zeytin tercih ettik peynir, patates arzuya göre ne tercih ediyor yada seviyorsanız içerisine koyarak şekli verip üzerine vazgeçilmez yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyip 180°-200° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

2 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık orkadaşım yumuşacık pek güzel

etamincikizlar dedi ki...

teşekkür ederiz sevgiler.