22 Ağustos 2010 Pazar

Fırında Sütlaç

 
Malzemeler

Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pirinçunu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı

Pirinçler yarım saat ılık suda bekletilir. Daha sonra yıkayıp süzdükten sonra 1 su bardağı suyla kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Süt, şeker ve vanilyayı pirinçlere ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Pirinçununu az sütle açıp sütlacımızın içine eklenir. 5 dakika daha karıştırarak kaynatılır. Ayrı bi kapta yumurtanın sarısı çırpılır, içine bi kepçe sütaç eklenir. Karışım sütlaca ilave edilip karıştırılır. Blenderın bıçaklı ucuyla sütlaç 3-4 dakika çırpılır. Bi taşım daha kaynadıktan sonra sütlaç ocaktan alınıp kaselere konup fırın tepsisine dizilir. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su eklenir. Kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Afiyet olsun..
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails