Malzemeler
Muhallebisi için
1,5 kg süt
3 adet yumurta
2 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt
1 paket vanilya
Hamur için malzemeler
1/2 kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ
Yapılışı
Muhallebinin yapılışı
Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.
Hamurun yapılışı
Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açıp yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvıyağ dökün. Kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun..
3 yorum:
Özellikle ramazanda çok yapar anneciğim. Adı börek ama kendi tatlı, birde karabiber serpmiyormuyuz. Lazız işte :))
Kendini biz gibi ifade eden de yoktur, :)
İyi akşamlar
olsada yesek :)
Sena, bizde karabiber konmaz bildiğim kadarıyla trabzonda karabiber konulduğu yönünde hiç denemedim ama bi kerede öyle yemek istedim işte ee lazız işte :))) biz şerbetlemeyiz bide zaten baklava hep olur sofrada buda şerbetsiz olsun diye böle yeriz ayy hakikaten tubilik olsa da yesem.. sevgiler.
Yorum Gönder