Malzemeler:
125gr oda sıcaklığında tereyağ
yarım su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao
200gr krem peynir
yarım su bardağı pudra şekeri
100 gram bitter çikolata (ben glazür kullandım)
Kek için:
tereyağ ve esmer şeker krema haline gelene kadar çırpılır.
teker teker yumurtalar eklenerek çırpmaya devam edilir
un, kabartma tozu, kakao karışıma ilave edilir.
daha sonra yağlanmış kelepçeli kalıba yada baton kalıba boşaltılır.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
piştiği kürdan yardımı ile kontrol edilir.
kek soğuduktan sonra elle ufalanır içine krem peynir ve pudra şekeri ileve edilip yoğrulur.
topcikler yapılır ve min. 3 saat dolapta bekletilir
daha sonra çikolataya batırılıp süslenecek malzemeye bulanır
resimleri aşama aşama çektim çünkü keki yaparken acaba sorunmu var diye düşündüm. bu hale geliyor sorun var sanmayın :)
tarifi sofra dergisinden aldım orada 16 adet yazıyor ama benim elimin bereketindenmidir nedir 35e yakın çıktı :) çokta minik yuvarlamadım :)
ve sunumda böyleydi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder