Kim sevmez ki profiterolu ilk denememde ki tat neyse son yaptığımda hep aynı oldu tavsiye ederim mutlaka denemelisiniz.
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı daha un
- 4 adet yumurta
İç Kreması için;
- 500 ml süt
- 2 yumurtanın sarısı
- 12 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı
- Derin bir tencere içerisine margarin ve suyumuzu ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladığında 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı unu ilave edip, pişirerek kıvamı gelene kadar temel hamuru oluşturuyoruz. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzun ılınması ve dinlenmesi için 20-30 dakika bekletip, yumurtalarımızı teker teker içerisine kırarak hamura yediriyoruz.
- Hamurumuzu bir sıkma torbasına alıp cevizden biraz büyük olacak şekilde yağlı kağıt üzerine belirli aralıklarla sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kapağını hiç açmadan kontrol ederek 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra, dinlenmesi için bekletiyoruz.
- Kreması için ;
- soğuk olan sütün içerisine vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Ocağı açmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra ocağı açıp göz göz olana kadar pişirme işlemini tamamlıyoruz.
- istediğimiz kıvama gelince tereyağ ve vanilyasını ekliyoruz.
- mikserde çırparak soğumasını bekliyoruz.
- Hamurlarımızı ortasından kesip bolca krema koyuyoruz. üst kapağı kapatıp hepsini düz bi şekilde koyuyoruz.
- üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküp servis ediyoruz.
Şimdiden afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder