22 Kasım 2020

Profiterol

Kim sevmez ki profiterolu ilk denememde ki tat neyse son yaptığımda hep aynı oldu tavsiye ederim mutlaka denemelisiniz.
 

Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı daha un
  • 4 adet yumurta
İç Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı

  1. Derin bir tencere içerisine margarin ve suyumuzu ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladığında 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı unu ilave edip, pişirerek kıvamı gelene kadar temel hamuru oluşturuyoruz. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamurumuzun ılınması ve dinlenmesi için 20-30 dakika bekletip, yumurtalarımızı teker teker içerisine kırarak hamura yediriyoruz.
  4. Hamurumuzu bir sıkma torbasına alıp cevizden biraz büyük olacak şekilde yağlı kağıt üzerine belirli aralıklarla sıkıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında kapağını hiç açmadan kontrol ederek 40-45 dakika pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra, dinlenmesi için bekletiyoruz.
  7. Kreması için ;
  8. soğuk olan sütün içerisine vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Ocağı açmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  9. Daha sonra ocağı açıp göz göz olana kadar pişirme işlemini tamamlıyoruz.
  10. istediğimiz kıvama gelince tereyağ ve vanilyasını ekliyoruz.
  11. mikserde çırparak soğumasını bekliyoruz.
  12. Hamurlarımızı ortasından kesip bolca krema koyuyoruz. üst kapağı kapatıp hepsini düz bi şekilde koyuyoruz.
  13. üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküp servis ediyoruz.
Not: İç dolgusunu ben çok sevdiğim için 1,5 ölçü yapıp bol kremalı yapıyorum. İsteyen öylede yapabilir.

Şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok: